Kako poteka izdelava spletnih strani?

Potek izdelave spletnih strani

Če boste izdelavo spletne strani zaupali strokovnjakom, boste pred tem morali poskrbeti za nekaj reči na svoji strani. V prvi vrsti potrebujete jasno idejo, kaj si od spletne strani želite. Bo to stran, ki bo prodajala, morda zgolj informirala, ali pa želite na spletu predstaviti svoje podjetje in storitve?

V naslednjem korakom boste izbrali tudi spletno gostovanje in registrirali domeno, ki naj izkazuje ime vašega podjetja ali storitve (če je le mogoče), saj je prav domena prvi stik z vašimi bodočimi obiskovalci. V naslednjih vrsticah vam bomo pojasnili, kaj vse je še pomembno, preden steče kvalitetna izdelava spletnih strani.

Že veste, kakšno spletno stran bi radi?

Veliko boste postorili že s tem, če si boste na spletu ogledali različne spletne strani v svoji branži. Na ta način boste prišli do ideje, kako naj bo videti vaša spletna stran. S tem boste svoje zamisli lažje razložili postavljavcu strani. Seveda je dobro prisluhniti tudi osebi, ki se s tem profesionalno ukvarja, saj vas bo na ta način opozorila na morebitne napake in pomanjkljivosti, ki bi vas stale večjega prometa.

Že imate vsebine?

Izbrani izdelovalec spletne strani bo od vas potreboval tekste in slike. Torej vsa besedila, ki jih želite na vstopni strani in podstraneh, kot so na primer: O nas, Storitve, Kontakt, Pogoji uporabe in podobno.

Če se s pisanjem slabše znajdete ali zanj nimate časa, lahko pomoč poiščete tudi na spletu. Enako velja za slike, s katerimi želite opremiti svojo novo spletno stran. Na spletu obstajajo platforme, na katerih lahko primerne slike kupite ali pa jih prenesete in uporabite celo brezplačno.

Kaj iščejo vaše potencialne stranke?

Če boste želeli, da vas bodo na spletu našli, boste potrebovali tudi (vsaj) osnovno spletno optimizacijo. Analizo iskanj ključnih besed v spletnih iskalnikih in ustrezno prilagoditev vaše spletne strani, da se bo nanje uvrstila karseda visoko med ostalimi zadetki. V spletni agenciji Primoss vam bodo pri tem vsekakor znali pomagati.

No, tako nekako se prične izdelava spletnih strani.

Kako poteka izdelava spletnih strani?