Abstraktne stenske nalepke za sodoben videz doma

Abstraktne stenske nalepke

Z možem sva pred tremi leti pričela zidati hišo in pred mesecem dni sva se končno vselila. Zamislila sva si majhno, a zelo sodobno hišo, v kateri so ravne in preproste linije ter odprti prostori. Pohištvo imava v barvi venge (zelo temno rjava, skoraj črna), in nikjer ni ničesar »kičastega« ali »načičkanega«. Rada imava preprostost in čiste linije brez balasta. In v čem je problem? Da so takšne stvari v revijah videti odlično, ko pa se enkrat v takšen dom vseliš, deluje nekoliko hladno in sterilno. Otrok zaenkrat še nimava, da bi pomagali z razmetavanjem in s svojo šaro v pisanih barvah, tako da sva si rekla, da bova morala proti tej hladnosti nekako pač ukrepati sama.

Abstraktne stenske nalepke za več svežine

Razmišljala sva o tem, kaj bi lahko spremenila. Za začetek sva v stanovanje postavila nekaj velikih lončnic, a lonci so bili spet črni. Tako da je postalo očitno, da bo treba poskrbeti tudi za nekaj barve. Prijatelji so nama predlagali stenske nalepke, a sva bila na začetku proti. Nobeden od naju si ni mogel predstavljati, da bi imel po stenah rože, ptičke, mačke in podobne motive, ki spadajo bolj v kakšno podeželsko hišico ali vrtec. Dokler nisva naletela na abstraktne stenske nalepke, za katere sva takoj vedela, da bi bile za najino hišo kot nalašč.

  • Abstraktna stenska nalepka - šestkotniki

Zakaj so abstraktne stenske nalepke za naju kot nalašč? Vedela sva, da bi bile stenske nalepke zanimive, da se prostori nekoliko dopolnijo z barvami in tako osvežijo ter popestrijo, vendar pa nisva želela motivov, ki upodabljajo realne slike iz sveta. Med abstraktnimi stenskimi nalepkami sva se tako takoj zagledala v tiste, ki so najbolj v najinem stilu: v najrazličnejše geometrijske vzorce.

Pričelo se je pri raznih krogih in kvadratkih, nazadnje pa sva našla tudi abstraktne stenske nalepke z vzorci, ki so tako mojstrsko sestavljeni iz najrazličnejših ravnih črt in krivulj, da te kar »potegnejo vase«. Če jih dolgo opazuješ in pri tem morda nekoliko pozabiš na fokus, se ti nazadnje zdi, da ti kar malo zaplešejo pred očmi. Zato sva se odločila, da bova raje nekoliko bolj skromna, da ne bodo prostori nazadnje delovali psihedelično.

Odločila sva se za šestkotne nalepke, v katerih so vzporedne črte, šestkotnike pa lahko med seboj poljubno sestavljaš in dopolnjuješ. Tako jih bova po nekaj na kupu razporedila na različne dele sten, kamor nama zaradi upoštevanja razporejenosti pohištva pristajajo. In barve? Večina šestkotnikov oziroma črt v njih bo še vedno črnih, med njimi pa bosta tu in tam kakšen živo rdeč in živo zelen. Glede barve se nekako nisva mogla sporazumeti, tako da sva nazadnje izbrala dve.

Abstraktne stenske nalepke za sodoben videz doma