Zakaj je najem razvlažilca zraka odlična izbira?

Najem razvlažilca zraka

Dobra kakovost zraka v našem domu je ključnega pomena za naše zdravje in dobro počutje. Vendar pa se včasih soočamo s težavo preveč vlažnega zraka v prostoru, kar lahko povzroči številne težave. Prekomerna vlažnost zraka namreč negativno vpliva na zdravje.

Povzroči tudi pojav plesni in glivic ter škoduje pohištvu in notranjim prostorom. Na srečo obstaja preprosta rešitev za te težave. Razvlažilec zraka! Pa si oglejmo, zakaj previsoka vlažnost zraka ni dobra in kako lahko najem razvlažilca zraka pomaga pri reševanju teh težav.

Vpliv na zdravje

Preveč vlažen zrak v prostoru lahko negativno vpliva na zdravje. Visoka vlažnost ustvarja idealne pogoje za razmnoževanje plesni, glivic in pršic, ki nekaterim ljudem povzročajo alergijske reakcije, draženje dihalnih poti in celo astmatične napade. Poleg tega lahko prekomerna vlaga v prostoru povzroči tudi težave s kožo.

Razvlažilec zraka Frisema
V podjetju Frisema v najem ponujajo več razvlažilcev zraka.

Te se kažejo na različne načine, denimo kot srbečica, izpuščaji ali ekcemi. Da je zrak v prostoru prevlažen, nakazuje še zatohel vonj po vlažni kleti, občutek, da je zrak težak in ga težko vdihnemo, ter kapljice na oknih. Še posebej so na udaru prostori s povečano količino vlage, kot sta kuhinja in kopalnica.

Težave s plesnijo

Plesen je ena najpogostejših težav, povezanih s preveliko vlažnostjo zraka v prostoru. Običajno se pojavi na stenah, stropih, pohištvu in drugih površinah, kjer je prisotna vlaga. Poleg estetskih težav plesen predstavlja tudi resno grožnjo za zdravje.

Izpostavljenost plesni lahko povzroči težave s dihanjem, draženje oči, kože in alergijske reakcije, kar je bilo že omenjeno, dodati pa velja, da imajo največ težav v tem primeru lahko kronični bolniki z različnimi boleznimi. Prav zaradi vsega naštetega ne gre zanemariti dejstva, da moramo v bivalnih prostorih poskrbeti za primerno stopnjo vlažnosti zraka.

Škoda na pohištvu in notranjih prostorih

Prekomerna vlaga v prostoru lahko povzroči tudi škodo na pohištvu, leseni konstrukciji in notranjih prostorih. Pretirana vlažnost povzroči deformacijo lesa, rjo na kovinskih površinah in razmikanje talnih oblog. Ta škoda navadno zahteva draga popravila ali celo zamenjavo pohištva in notranje opreme.

Precej cenejša možnost je nakup higrometra, ki je merilec vlage v zraku in ga dobimo že za dobrih 10 evrov. S tem podatkom pa smo nato mnogo bolj samozavestni pri tem, ali morda potrebujemo dodatno razvlaževanje ali zgolj nekoliko bolj redno prezračevanje prostorov.

Najem razvlažilca zraka je praktična in učinkovita rešitev za odpravljanje težav s preveč vlažnim zrakom v prostoru. Omogoča vam, da za določeno obdobje najamete razvlažilec zraka in ga ne kupujete. Eno izmed podjetij na tem področju je Frisema d.o.o., ki trenutno ponuja kar 20 kakovostnih razvlažilcev zraka za najem.

Prednosti najema razvlažilca zraka

Najem razvlažilca zraka ima kar nekaj prednosti:

  • Omogoča vam prilagodljivost in možnost preizkusa različnih modelov razvlažilcev zraka, da ugotovite, kateri najbolje ustreza vašim potrebam.
  • Ni potrebno skrbeti za vzdrževanje in servisiranje naprave, saj je to odgovornost podjetja, pri katerem ste najeli razvlažilec.
  • Pri najemu razvlažilca zraka ne potrebujete velikega začetnega vložka, kot bi ga sicer imeli ob nakupu lastne naprave.
  • Najem razvlažilca zraka je še posebej priporočljiv v primeru večjih obnov stanovanja, po poplavi, nezgodi s počeno vodovodno cevjo ipd.
Zakaj je najem razvlažilca zraka odlična izbira?