Stevija – zdrava alternativa sladkorju

Stevija

Če uporabljate sladilo stevija, uporabljate vrsto naravnega sladila, ki je več kot 300-krat slajše od sladkorja. Izdelek je brez ogljikovih hidratov in kalorij. Deluje antibakterijsko in med ljudmi velja za izjemno priljubljenega.

Stevija je primerna tudi za diabetike, ljudi s prekomerno težo in vse tiste, ki se borijo s kandido. Na trgu jo lahko kupite v različnih oblikah ter velikostih – posušeno in zmleto v prahu, mešano z eritritolom. Stevija v prahu je značilno zelene barve.

SunStevia SugarSweet

Mešanica stevije z eritritolom je prav tako zelo uporabna; našli jo boste pod imenom SunStevia SugarSweet. Z eritritolom je mešana v različnih razmerjih ter prav tako velja za izjemno zdrav nadomestek običajnega trsnega sladkorja.

SunStevia SugarSweet
Naravno sladilo SunStevia SugarSweet

Izdelek SunStevia SugarSweet je primeren za vse, ki iščete zdravo, naravno in brezkalorično nadomestilo sladkorja, obenem pa se želite izogniti uporabi umetnih sladil. Raziskave kažejo na to, da izdelek ne vpliva na porast krvnega sladkorja, zato je primeren tudi za diabetike.

Izdelek se pogosto uporablja za pripravo nizkokaloričnih sladic, za antikandida diete, nizkokalorično dieto brez ogljikovih hidratov ter za ketonsko in LCHF dieto. Prav tako se za stevijo z eritritolom odločajo pripadniki zdravega in fit življenja.

Naravno sladilo SunStevia Elite

Na trgu lahko posegate po najrazličnejših izdelkih, ki vključujejo sladilo stevia. Med bolj priljubljenimi je denimo naravno sladilo SunStevia Elite, ki je kar 350-krat slajše od sladkorja. Zaradi izjemne sladkosti velja za odlično nadomestilo umetnim sladilom.

SunStevia Elite
Naravno sladilo SunStevia Elite

Izdelek je pridobljen s pomočjo metode, ki ne vključuje nikakršnih kemikalij in umetnih solventov, prav tako nobenih dodatkov. Ne povzroča nastanka telesne maščobe ali izločanja inzulina in kariesa. Izdelek se priporoča bolnikom, ki imajo sladkorno bolezen, povišan holesterol, sindrom X, prekomerno težo, visok krvni pritisk, celiakijo ali kandido. Uporaben je tudi za vegetarijance in vegane.

Naravno sladilo v kapljicah

SunStevia v kapljicahSunStevia – naravno sladilo – se lahko kupi tudi v tekoči obliki. Tri kapljice izdelka nadomeščajo 4–5 gramov belega sladkorja (1 žlička ali 1 kocka sladkorja). Steklenička izdelka je opremljena s priročno kapalko, tako da je doziranje povsem enostavno.

Tekočino lahko uporabljate za sladkanje hladnih ali toplih napitkov oziroma pijač, smutijev, čajev, kave in proteinskih napitkov. Še posebej je izdelek primeren za tiste, ki zavestno želijo svoje zdravje obvarovati pred škodljivimi vrstami sladil.

SunStevia tekočina ne vsebuje nikakršnih umetnih dodatkov kalijevega sorbata ali citronske kisline. Izdelek lahko kupite tudi v obliki tablet.

Vstopite v center zdravja NutriHolis

Na Zaloški cesti 167 v Ljubljani se nahaja specializirana trgovina NutriHolis – center zdravja. V njej lahko kupujete številne izdelke, ki odlično poskrbijo za vaše zdravje in počutje. Med izdelki boste našli tudi vse bolj priljubljeno stevio v različnih oblikah.

Sicer pa trgovino najprej lahko obiščete kar s pomočjo spleta. Na spletni strani ponudnika (www.nutriholis.si) si lahko v miru ogledate izdelke. Ko si jih boste nekaj izbrali – zase ali za zdravje svojih najbližjih, je morda tudi čas za odhod v fizično trgovino, kjer vam bodo pri izbiri pomagali izkušeni prodajalci.

Stevija – zdrava alternativa sladkorju