Resna zveza ali avantura?

Resna zveza ali avantura

Ste samski in tuhtate, na katerega izmed spletnih portalov za samske se prijaviti? Teh je namreč na voljo kar nekaj. Tako domačih kot tujih, pri čemer pa odličen vmesnik v slovenskem jeziku poskrbi, da se te meje docela zabrišejo. A vsi ti portali in aplikacije se vendarle razlikujejo.

Nekatere so namenjene zgolj resnim zvezam, medtem ko druge favorizirajo nekoliko manj obvezujoč odnos in avanture. Da ne bo pomote, prav nič ni narobe, kakor koli že se odločite. Človek je kdaj v fazi življenja, ko morda potrebuje zgolj nekaj družbe, malce zabave, ki pa mora biti obojestranska želja.

Kdaj iskati resno zvezo?

Za resno zvezo se običajno odločamo, ko smo že nekaj časa samski. Denimo, da smo se ločili oziroma razšli s prejšnjim partnerjem. Nemalokrat so vmes tudi otroci in pred naslednjo zvezo je zagotovo nujno zaključiti s starim razmerjem in pri sebi razjasniti vse pojme.

Resna zveza
Ste prepričani, da ste pripravljeni na novo resno zvezo?

Nekaj najslabšega, kar lahko storimo, je, da se po končani zvezi takoj znova zapletemo. Takrat se kaj hitro pripeti, da niti ne vemo, ali si sploh želimo zveze in ali ni vse skupaj zgolj krinka, da bi se skrili pred težkimi mislimi, ki nas po razhodu s partnerjem navdajajo.

V resno zvezo zgolj povsem prepričani

Prepričani v to, da si takšne zveze želimo. Ker bomo tako nastopili, bo nekdo v to tudi verjel in nam zaupal. S tujimi čustvi se ne gre igrati, zato je treba imeti v glavi dobesedno »pospravljeno« vse, kar se zgodovine tiče, prav tako pa razčistiti tudi o ciljih za prihodnost.

Ko najdemo partnerja, ki nam je podoben in med nami steče kemija, je prepozno za hiter umik. Prav zato je treba na trg samskih stopiti s čisto glavo in odkrito ter nedvoumno željo po resnem razmerju. Z odkritostjo si pridobivamo simpatije in v tem primeru nam bo partner vedno stal ob strani.

Kaj pa avanture?

Čisto nič ni narobe, če si človek morda želi zgolj popestritve in morebitne nedolžne avanturice na ljubezenskem področju. Seveda le v primeru, da oseba nasproti deli popolnoma enake želje, sicer bo na koncu zgolj veliko solza in razočaranja.

Avantura
Z avanturami, če so pričakovanja enaka, ni prav nič narobe.

Avanture neredko zajemajo tudi bolj intimen odnos, pri čemer nikoli ne izostane erotika in njen močan naboj, ki dve osebi poveže do te mere, da razmišljata le še o skupnih trenutkih na samem. Morda se komu zdi nenavadno, a tudi iz takšnih razmerij se lahko rodi kaj resnega.

Previdno pri avanturah!

Sladke avanture so neznansko mamljive in tudi lepe, a velja opozoriti na eno stvar. Čeprav mnogi menijo, da se ne da priti do resnega razmerja, pa se dogaja tudi to, da se dva sprva samo zabavata, kasneje pa pristaneta v resnem in srečnem razmerju. Kljub temu pa velja biti pozoren na določene spremembe.

Navadno je tako, da se ob kakšni vroči avanturi, ki se večkrat ponovi, nekdo v paru zaljubi. Težava je namreč v tem, da druga oseba tega ne čuti in ne vrača. Na ta način se lomijo srca in točijo solze, zato je treba biti pred takšnim razmerjem popolnoma pomirjen pri sebi in omejiti pričakovanja.

Resna zveza ali avantura?